چرخش وضعیت بازار مسکن

مشاوران املاک می‌گویند چرخش وضعیت بازار مسکن که تا پیش از این توسط فروشندگان تعیین می‌شد، حالا توسط خریداران انجام می‌شود.

تا حدود یک ماه قبل فضای کلی بازار مسکن در دست فروشندگان بود اما اولین نشانه‌های قرار گرفتن خریداران در موضع برتر بروز کرده است. دفاتر املاک عنوان می‌کنند که طی دو هفته اخیر دو اتفاق در بازار مسکن رخ داده است؛ اولین موضوع تثبیت قیمت‌ها است و مساله‌ی دیگر به انتظارات کاهشی مربوط می‌شود. در این شرایط، خریداران دست بالا را دارند.

یکی از مشاوران املاک واقع در منطقه ۵ تهران با بیان این‌که بازار تقریبا از حالت گیجی خارج شده است می‌گوید: حدود یک ماه قبل برای یک آپارتمان مشتری پیدا کردم که حاضر بود آن را متری ۱۹ میلیون تومان خریداری کند اما مالک از فروش امتناع کرد. حالا همان فروشنده حاضر است متری ۱۷ میلیون تومان ملک خود را بفروشد اما مشتری پیدا نمی‌شود. درخصوص املاک کلنگی نیز این اتفاق  افتاده و قیمت‌ها شکسته شده است.

وی بیان می‌کند: رکودی که تا حدود یک ماه قبل در بازار وجود داشت به نبود فروشنده مربوط می‌شد اما حالا فروشنده زیاد شده و خریدار نیست. البته قیمت‌ها هنوز آن‌طور که باید و شاید کاهش نیافته اما اغلب مشاوران، ثبات یا کاهش نسبی قیمت‌ها را پیش‌بینی می‌کنند.

کارشناسان معتقدند اشباع قیمت، کاهش ۶۷ درصدی معاملات، افت شدید توان متقاضیان و ثبات نسبی بازار ارز در تثبیت بازار مسکن موثر بوده است.

اسلامی: راه مقابله با گران فروشی مسکن نخریدن است

هم‌چنین وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه کسی در خرید مسکن عجله نکند، گفت: نخریدن چاره مقابله با گران فروشی مسکن است. محمد اسلامی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت درباره وضعیت قیمت مسکن اظهار کرد: چاره مقابله با گران فروشی مسکن نخریدن آن است. رشد قیمت مسکن حباب‌گونه بوده و منطقی پشت آن نیست و راه مقابله با آن این است که کسی در خرید مسکن عجله نکند.

چرخش انتظارات در بازار مسکن

خرید و فروش سفته‌بازانه در بازار مسکن پایتخت به طور کامل متوقف شده است. دفاتر املاک شهر تهران می‌گویند که ایجاد ثبات قیمتی در بازار  ارز، خروج دلالان از بازار ملک را در پی داشته و خریداران مصرفی در انتظار کاهش قیمت‌ها به سر می‌برند. اطلاعات رسیده حاکی از آن است که اولین نشانه‌های شکست مقاومت مالکان در حال بروز است و روز به روز به تعداد فروشندگان پول لازم که املاک خود را زیر قیمت، فایل می‌کنند افزوده می‌شود.

سال گذشته به دلیل رشد خرید و فروش از سوی واسطه‌گران، نمای کلی بازار مسکن، صعودی بود و پیش‌بینی‌ها از افزایش قیمت منجر به رشد بازار می‌شد که تا انتهای خردادماه ۱۳۹۸ ادامه یافت. هرچند معاملات در بازه ۱۵ ماهه افت شدیدی کرده بود اما رکود تورمی در بازار حاکم بود.

با این حال از ابتدای تیرماه، دفاتر مشاور املاک ایجاد رکود کامل در بازار خرید و فروش به همراه روند کاهنده قیمت‌ها را تایید  کرده‌اند. یکی از مشاوران املاک که در محدوده مناطق ۱۳، ۱۴ و ۱۵ فعالیت می‌کند به ایسنا گفت: خرید و فروش مسکن متوقف شده است. البته قیمت معاملات قطعی به طور کلی پایین نیامده اما برخی فروشندگان پول لازم فایل خود را بعضا تا متری ۲ میلیون تومان زیر قیمت عرضه کرده‌اند. این مساله باعث شده تا حد انتظارات در بازار مسکن، کاهشی شود.

رکوردها کاهشی شده است

وی افزود: معمولا زمان رشد قیمت‌ها در یک نقطه خاص، یک نفر خانه خود را متری ۱۵ میلیون تومان می‌فروشد همان قیمت، ملاکی برای سایر فروشندگان می‌شود. در شرایط نزولی نیز همین اتفاق می‌افتد و اگر کسی با قیمت ۱۴ میلیون بفروشد ملاک خریداران، این قیمت می‌شود و به همین  ترتیب بازار نزولی می‌شود. سال گذشته رکوردها افزایشی بود اما هم‌اکنون کاهشی شده است.

رئیس پیشین بنیاد مستضعفان خبر داد:مسکن خانواده‌های دارای چندمعلول تامین می‌شود

رئیس سابق بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، جزییات اقدامات محرومیت‌زدایی این بنیاد در پنج سال گذشته را تشریح کرد و گفت: اقدامات محرومیت‌زدایی بنیاد مستضعفان، تأمین مسکن برای خانوارهای دارای چند معلول با همکاری بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن، سازمان بهزیستی و انجمن خیرین مسکن‌ساز است؛ ضمن اینکه برای خانوارهای دارای سه نوزاد و بیش‌تر، مسکن تهیه کرده‌ایم.

 

محمد سعیدی‌کیا در مراسم تودیع و معارفه ریاست بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، با تشکر از رهبر معظم انقلاب برای اعتماد به وی ظرف پنج سال خدمت در این نهاد گفت: رهبر معظم انقلاب پنج سال پیش در حکم خود، چند مورد از جمله تجدید ساختار بنیاد، کاهش بروکراسی، ترویج مدیریت جهادی، به‌کارگیری جوانان متعهد، رفع محرومیت و بهینه‌سازی فعالیت‌های اقتصادی بنیاد را متذکر شدند.

 

رئیس سابق بنیاد مستضعفان افزود: برای محرومیت‌زدایی واقعی، بنیاد علوی را به عنوان بازوی توانمند بنیاد مستضعفان، محور محرومیت‌زدایی قرار دادیم؛ بر این اساس بودجه بنیاد علوی در سال ۹۳ معادل ۶۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۷ به ۵۱۵ میلیارد تومان و در سال ۹۸ به ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که معادل ۴۰ درصد بودجه امسال بنیاد مستضعفان است.

 

سعیدی‌کیا تصریح کرد: از دیگر اقدامات محرومیت‌زدایی بنیاد مستضعفان، تأمین مسکن برای خانوارهای دارای چند معلول با همکاری بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن، سازمان بهزیستی و انجمن خیرین مسکن‌ساز است؛ ضمن اینکه برای خانوارهای دارای سه نوزاد و بیشتر، مسکن تهیه کرده‌ایم؛ از سوی دیگر، طراحی سفر زیارتی ارزان به مشهد و تأمین سیمان رایگان بازسازی واحدهای مسکونی حادثه‌دیده در سوانح طبیعی در کنار تأمین سبد کالای مادران باردار مستضعف، از دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان در حوزه محرومیت‌زدایی بوده است.

 

رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان اظهار کرد: با همکاری بنیاد علوی و معاونت روستایی نهاد ریاست جمهوری، دو بانک متعلق به بنیاد در دو سال گذشته تسهیلات یارانه‌ای برای اشتغال روستایی مناطق محروم تأمین کرده‌اند که در سال اول برای هر استان ۲۰ و در سال دوم ۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.

 

وی ادامه داد: در نتیجه این اقدامات، ظرف سه سال اخیر تا تیرماه امسال، جامعه هدف، امکان دریافت تسهیلات از بانک مربوطه را دریافت کردند که تاکنون به ۳۲۰۰طرح، وام اعطا شده، ۲۲۰۰ طرح نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته و محصولات آنها وارد بازار شده است.

 

سعیدی‌کیا با اشاره به الگوی توسعه منطقه محروم قلعه‌گنج در استان کرمان به عنوان الگو و مدل آبادانی و پیشرفت مناطق محروم، گفت: با وام‌های روستایی در قلعه‌گنج، اشتغال خوبی ایجاد شد که بنا بر اعلام استانداری کرمان، نرخ بیکاری در این شهر از ۲۵ درصد تک رقمی شد و آمار جرم و جنایت نیز ۷۰ درصد کاهش یافت؛ ضمن اینکه الگوی توسعه قلعه‌گنج از طرف وزیر کشور به عنوان الگوی توسعه مناطق محروم به همه استانداران ابلاغ شده؛ سپس در ۱۱ منطقه دیگر و ۱۶۰۰ روستا الگوی قلعه‌گنج آغاز شده است.

 

وی درباره ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی بنیاد مستضعفان گفت: تعداد هلدینگ را از ۲۲ به ۱۰ هلدینگ کاهش داده؛ ۸۰ شرکت را منحل و ۹ شرکت را وارد بورس کردیم و ۱۱ شرکت دیگر، شرایط ورود به بورس را دریافت کرده‌اند.

 

رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان با اشاره به تدوین آئین‌نامه ترویج مدیریت جهادی و استفاده از جوانان متعهد در سطوح مدیریتی بنیاد افزود: ۴۴ جوان متعهد را به عضویت هیات‌مدیره شرکت‌های تابعه بنیاد درآورده‌ایم.

 

سعیدی‌کیا با اشاره به رشد سالانه ۱۰ درصدی اقتصادی بنیاد مستضعفان گفت: برای بهینه‌سازی فعالیت‌های اقتصادی بنیاد، در پروژه‌های زیر ۱۰۰ میلیارد تومان حضور نداریم و فعالیت‌هایی چون توسعه کاشت زیتون، پرورش دام سبک شیری و واگذاری آن به متقاضیان محروم، شکل‌گیری زنجیره تولید فولاد و صادرات محصولات فولادی آن به ۱۵ کشور را اجرا کرده‌ایم.

 

وی درباره حضور بنیاد مستضعفان در پروژه آزادراه تهران- شمال اظهار داشت: این پروژه به آرزوی مردم تبدیل شده؛ اما با ورود بنیاد مستضعفان، با استفاده از توان مهندسان ایرانی، اکنون در حال نهایی شدن است و طی ماه‌های آینده، قطعه یک آزادراه تهران- شمال به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین نیروگاه‌های خرمشهر، خرم‌آباد و چابهار در دست ساخت است.

 

سعیدی‌کیا با بیان اینکه صادرات بنیاد مستضعفان از ۳۰۰ میلیون یورو در سال ۹۳ به ۹۰۰ میلیون یورو در سال ۹۷ افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: مجموع فروش شرکت‌های بنیاد ۲۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۳ به ۳۶ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ افزایش یافته که رشد ۱۵ درصدی داشته است؛ ضمن اینکه مالیات بنیاد مستضعفان نیز تا پایان سال ۹۶ به طور کامل پرداخت شده است.