روند نزولی قیمتها در بازار مسکن
به گزارش خبرنگار بازار ساختمان و تاسیسات به نقل از به تجارتنیوز، امروز، دوشنبه هفتم مرداد ماه سال ۱۳۹۸، روزنامههای ایران و کیهان به روند نزولی قیمتها در بازار مسکن و ارزانی آن اشاره کردهاند.
روزنامههای جوان و دنیای اقتصاد نیز به موضوع تخلفات ارزی و دستور حسن روحانی در خصوص پیگیری تخلف یک میلیارد یورویی پرداختهاند.
روزنامه ایران در خصوص مسکن با تیتر «روند نزولی قیمتها در بازار مسکن» نوشت که در تیر ماه سال ۱۳۹۸ متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۵٫۱۳۳ میلیون ریال رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵٫۹۱ درصد افزایش نشان میدهد.
تعداد معاملات انجام شده طی این ماه ۸٫۴ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰٫۲۰ و ۶٫۶۴ درصد کاهش نشان میدهد.
کاهش قابل ملاحظه حجم معاملات در ماههای اخیر موجب شده است تا رشد ماهانه قیمت مسکن روند کاهشی به خود گرفته و در تیر ماه سال جاری به چهار درصد تقلیل یابد.
این میزان رشد در شرایطی محقق شده است که در این ماه ۱۲ منطقه از مجموع ۲۲ منطقه شهر تهران با کاهش متوسط قیمت نسبت به ماه قبل مواجه بودند.
در این ماه شاخص کرایه مسکن استیجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۸٫۲۴ و ۵٫۲۲ درصد رشد نشان میدهد.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در تیر ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که از مجموع ۴۷۹۰ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۲٫۴۰ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند.
سهم مذکور در مقایسه با تیر ماه سال قبل ۶٫۳ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت شش تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزوده شده است.
در تیر ماه سال ۱۳۹۸، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۵٫۱۳۳ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب چهار و ۵٫۹۱ درصد افزایش نشان میدهد.
بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۱۱ (معادل ۸٫۱۱۶ درصد) و کمترین میزان رشد به منطقه شش (معادل ۷۷ درصد) تعلق دارد.
تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۸ به حدود ۳٫۲۶ هزار واحد مسکونی بالغ شد که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، ۹٫۴۹ درصد کاهش نشان میدهد.
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در تیر ماه سال ۱۳۹۸ نشان میدهد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای «۵۰ تا ۶۰» متر مربع با سهم ۶٫۱۴ درصد اختصاص داشته است.
بررسی شاخص کرایه مسکن استیجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری در تیر ماه سال جاری مؤید رشد به ترتیب معادل ۸٫۲۴ و ۵٫۲۲ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
متقاضیان مسکن با قیمتهای جدید نمیتوانند به بازار نزدیک شوند
روزنامه کیهان هم درباره مسکن با تیتر «متقاضیان مسکن با قیمتهای جدید نمیتوانند به بازار نزدیک شوند» نوشته است که فرشید پورحاجت در پاسخ به این سؤال که افت ۶۰ درصدی معاملات مسکن نشان میدهد بخش مسکن دوره جدیدی از کسادی و رکود را آغاز کرده است، گفت: آنچه که بدیهی است و در سه یا چهار ماه گذشته مشخص شده این است که قدرت نقدینگی مهمترین عامل در تعیین بازار مسکن کشور است پس بنابراین تا مردم قدرت خرید مسکن نداشته باشند به نظر میرسد شرایط فعلی که در آن هستیم ادامهدار باشد.
وی با اشاره به اینکه متقاضی خرید در بازار مسکن وجود دارد اما متأسفانه این متقاضیان نمیتوانند خود را با این قیمتها به بازار نزدیک کنند، اظهار داشت: شرایط برای خرید مسکن برای دهکهای هدف به شدت سخت شده و این در تمام کشور قابل لمس است به طوری که شرایط فعلی عرصه را برای جوانان و دهکهای متوسط جامعه به شدت سخت کرده است.
پورحاجت در پاسخ به این سؤال که وزیر راه و شهرسازی توصیه برای خرید نکردن مسکن کرده تا قیمتها تعدیل شود گفت: هیچ بخشی در علم اقتصاد این را نمیپذیرد که نخرید تا قیمت اصلاح شود مگر قرار است در آینده چه شرایطی فراهم شود.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور افزود: اینکه توصیه میشود مسکن نخرید تا قیمت تعدیل شود باعث انباشت تقاضا میشود که در آینده باعث سونامی قیمت خواهد شد.
وی ادامه داد: وقتی تقاضا برای خرید مسکن نباشد تولیدکنندهها هم رغبتی برای تولید مسکن از خود نشان نخواهند داد هر چند بنده به آینده زیاد بدبین نیستم و معتقد هستم که دولت میتواند با تقویت و مدیریت نقدینگی در جامعه، خریداران مسکن را با ابزارهای در اختیار خود کنترل و هدایت کند.
به گفته وی، دولت باید موانع کسب و کار تولید مسکن را که شش سال است خاک میخورد حل و فصل کند.