نشریه بازار ساختمان و تاسیسات

  • صفحه اصلی
  • آرشیو نشریه
  • نمایشگاه ها و همایش ها
    • گزارش تصویری نمایشگاه های برگزار شده ۹۸
    • لیست نمایشگاه های سال۹۹
  • اشتراک مجله
  • بانک اطلاعات ساختمان
    • لیست شرکت های ساختمانی
      • برق
      • تاسیسات
      • معماری و دکوراسیون داخلی
      • درب و پنجره
      • بتن
    • بازار مسکن
    • ساختمان
  • سفارش آگهی
  • ویدئو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • Home
  • اخبار عمومی
  • وام رهن مسکن ( آیا بانک ها از پس وام رهن مسکن بر می آیند ؟)
 

Sports News

مسکن
bsnews1
سه شنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / Published in اخبار عمومی

وام رهن مسکن ( آیا بانک ها از پس وام رهن مسکن بر می آیند ؟)

وام رهن مسکن  ( آیا بانک ها از پس وام رهن مسکن را دارند ؟)

به گزارش بازار ساختمان و تاسیسات  به نقل ازاقتصاد انلاین ، اوایل تیر ماه ماه بود که فرهاد دژپسند – وزیر امور اقتصادی و دارایی – در نشست خبری خود از راه‌اندازی صندوقی برای پرداخت وام به مستأجران خبر داد و گفت که برای حمایت از مستأجران قصد داریم با وام دادن به آنها به تأمین رهن مسکن آنها کمک کنیم.

وی همچنین در تکمیل این موضوع اعلام کرد که پیش‌بینی کرده‌ایم که صندوق حمایت از مستأجران تا ۷۰ درصد رقم رهن خانه‌های مسکونی را شامل شود.

دژپسند اظهار کرده که با توجه به اینکه در فصل جابجایی مستأجران قرار داریم و این اقشار در این ایام فشار مضاعفی را تحمل می‌کنند، به دنبال تعیین رابطه‌ای میان رهن و اجاره هستیم و در این زمینه هدف‌مان نوعی طرفداری از مستأجران است که در این راستا صندوقی را طراحی و به رئیس جمهوری پیشنهاد دادیم که در آن با سپرده‌گذرای و تأمین منابع از روش‌های پیشنهادی، وجهی قرار بگیرد تا وام به مستأجران اعطا شود.

طبق آنچه وزیر اقتصاد اعلام کرده قرار است وجهه این وام‌ها به موجران پرداخت شود. همچنین با توجه به شرایط درصدد هستیم وام‌های صندوق حمایت از مستأجران با نرخی تسویه حساب شود که این اقشار متحمل فشار زیادتری نشوند.

دژپسند معتقد است که پرداخت این تسهیلات به دلیل تأمین منابع از درون اقتصاد موجب ایجاد تورم نمی‌شود؛ لذا پیش‌بینی شده تا ۷۰ درصد از مبلغ رهن خانه از محل اعتبارات این صندوق پرداخت شود.

البته این رقم هنوز قطعی و تصویب نشده و درحال بررسی بوده و قرار است که از دستگاه‌های مختلف نظرخواهی شود.

همچنین بر اساس آنچه محمدعلی دهقان دهنوی – معاون وزیر اقتصاد – گفته این طرح قرار نیست به صورت لایحه تنظیم شود و بانکی هم که قرار است به عنوان بانک عامل معرفی شود در وهله اول بانک مسکن است.

با این حال پیگیری‌های ایسنا از بانک مسکن به عنوان بانک معرفی شده برای اجرای این طرح، حکایت از این دارد که مسئولان این بانک، خود نیز از جزئیات این طرح اطلاعی نداشته و مباحثی هم درباره آن دارند.

۷ میلیون مستأجر سالی ۱۲ میلیون تومان

بر اساس آخرین آمارها از وزارت راه و شهرسازی، هفت میلیون خانوار در ایران مستأجر هستند که هر خانوار برای تأمین مسکن خود نیز به طور میانگین ١٢ میلیون تومان در سال هزینه می‌کند.

با این حساب و بر اساس وعده‌ای که وزیر اقتصاد از پرداخت ۷۰ درصدی رهن مستأجران داده است، اگر به همین هفت میلیون مستأجر حداقل مبلغ ۱۰ میلیون تومان هم وام رهن پرداخت شود مبلغی حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد که با حساب و کتاب بودجه‌ای دولت نمی‌خواند.

منابع محدود برای طرح‌های نامحدود

هرچند که هنوز وزارت اقتصاد درباره ابهامات موجود در اجرای این طرح از جمله ارتباط آن با وزارت اقتصاد (به عنوان یک نهاد سیاست‌گذار کلان) پاسخی نداده و پیگیری‌های ایسنا از این وزارتخانه به جایی نرسیده است اما همانطور که می‌دانیم امسال دولت به دلیل تحریم‌های نفتی با فشار مالی زیادی روبرو است و پیش از این نیز بسیاری از اقتصاددانان نسبت به احتمال کسری بودجه هشدار داده بودند. از سوی دیگر سال جاری با عنوان “رونق تولید” نام‌گذاری شده و از این جهت و طبق اظهارات رئیس کل بانک مرکزی قرار است فضا برای سوق دادن تسهیلات بانکی به سمت واحدهای تولیدی فراهم شود.

در چنین شرایطی دادن وام ۷۰ درصدی به مستأجران بابت اجاره (و نه خرید) خانه اگر نه غیرممکن اما کار بسیار سختی است. مخصوصاً که بر اساس آخرین آمارها مجموع بدهی بخش دولت به سیستم بانکی تا پایان سال گذشته با افزایش بیش از ۲۸ درصدی به ۳۳۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

این مسائل در کنار افزایش هزینه‌های ناشی از جبران خسارات سیل که بر سیستم بانک تحمیل شده است، باعث می‌شود ابهام در تأمین منابع این وعده بزرگ بیشتر شود.

مستأجران هم کرایه بدهند هم قسط وام رهن

از طرفی به فرض فراهم بودن همه مقدمات قانونی و مالی پرداخت وام رهن به مستأجران، بازپرداخت آن (علاوه بر سودش) باعث می‌شود فشار بیشتری علاوه بر پرداخت اجاره خانه بر مستأجران تحمیل شود.

در این زمینه عبدالله مشکانی – کارشناس مسائل اقتصادی – با طرح این پرسش که آیا دولت حتی برای شهر تهران منابع کافی اجرای چنین طرحی را دارد؟ اظهار کرد که در حال حاضر مشخص است که دولت چنین بودجه‌ای ندارد، مگر اینکه بخواهد از طریق بدهی به نظام بانکی و خلق پول این منابع را تأمین کند که در این صورت باز هم باعث خلق پول بیشتر و تورم خواهد شد که در دوره‌های بعدی فشار را بر مستأجران بیشتر خواهد کرد و به عبارتی یک چرخه باطل تورمی را به وجود خواهد آورد.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather
Tagged under: تأمین مسکن, قسط وام رهن, مستأجران, وام رهن مسکن, وزیر امور اقتصادی و دارایی

What you can read next

بازار مسکن
اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان تبریز
ساختمان, دکوراسیون, همایش, نمایشگاه, ساخت و ساز, تاسیسات و برق, معماری, راه و شهر سازی, مصالح ساختمانی, نشریه بازار ساختمان و تاسیسات
پرند را به اسطوره شهرهای جدید ایران تبدیل می‌کنیم
بازار مسکن
آخوندی(آخوندی گفت ترامپ نظری در مورد هواپیماها نداده است ، این افتخار و تدبیر از ماست!)

photo_2019-02-20_14-53-36

بازار مسکن

دی پنل

خدمات دپارتمان GISشرکت Z GPI مدیر اجرایی : رضایی 09107880935

خدمات دپارتمان GISشرکت Z GPI مدیر اجرایی : رضایی 09107880935

خدمات دپارتمان GISشرکت Z GPI
مدیر اجرایی : رضایی 09107880935

آمار بازدید سایت

  • 0
  • 114
  • 333
  • 4,753
  • 22,146
  • 3,116,915

منو

  • صفحه اصلی
  • آرشیو نشریه
  • نمایشگاه های ساختمانی و همایش ها
  • اشتراک مجله
  • بازار
  • سفارش آگهی
  • درباره ما
  • تماس با ما

اطلاعات تماس

تلفن : 02166372603
02166898981
02166361534
فکس : 02166898981
ایمیل: bazaretasisat@gmail.com
آدرس: جنوب غربی بزراگراه نواب (لاین کندرو) بعد از پل امام خمینی ، خیابان گلهای یکم ،خیابان ده متری گلکار نبش کوچه هامون ، پلاک 2 ، ط 3

ساعت کاری

ساعت کاری نشریه هر روز از ساعت 9الی17
پنجشنبه ها 9الی 13

تمامی حقوق وب سایت برای نشریه بازار ساختمان محفوظ است.

TOP